O caramida termoizolantă cu un profil si un gol adecvat introducerii de izolatie, cu o permeabilitate bună și o rezistență termică eficientă.

Caramida Termobloc

Avantajele cărămizii

Mentinerea unei bune permeabilitati la vapori

O rezistenta termica de minim 1,4 mpK/W

Usor de montat

Scaderea semnificativa a costurilor cu intretinerea cladirii

Singurele materiale de constructii care au permeabilitate foarte buna la vapori, adica fac, in mod natural si in conditii optime, schimbul de umiditate intre interior si exterior, sunt ceramica si lemnul. Prezenta apei, indiferent de forma de agregare, are efecte defavorabile asupra constructiilor. Acestea se rasfrang atat asupra microclimatului, determinand conditii sanitar igienice improprii, cat si asupra elementelor constructiilor determinand scaderea capacitatii lor de izolare termica, aparitia condensului etc.

Aerul contine in mod normal o cantitate de vapori de apa, cantitate care creste odata cu temperatura. In interiorul unei locuinte cantitatea de vapori este mai crescuta deoarece un singur ocupant al acesteia, prin expiratie si transpiratie, degaja intre 50 – 1000 g /h vapori, in functie de efortul fizic depus. Activitatile domestice (gatit, spalat, imbaiat, uscat rufe) vin si ele cu un aport de vapori considerabil.

Toti acesti vapori au tendinta naturala de a se depune pe suprafetele cele mai reci ale incaperii, de regula pe peretii exteriori, sub forma de condens, cauzand aparitia mucegaiului. Acesta poate sa apara si in cazul in care umiditatea are valori sub 80% chiar si fara aparitia condensului.

De aceea este important ca materialul utilizat in constructii sa aiba o buna permeabilitate la vapori. Peretele din ceramica practic respira, el preia umiditatea din interior si o transfera la exterior, creand un mediu sanatos. Cu o conditie, sa folosim materiale de calitate, care au o permeabilitate buna.

Din testele de laborator, efectuate la INCERC Iasi, singura entitate din Romania care poate executa teste de izolatie pe ziduri, rezulta ca la un zid realizat cu termobloc IZO exista riscul de condens doar la umiditati relative de peste 83%, in vreme ce la un zid normal, de 29 cm, acest risc exista si la umiditati de 64%.

Rezistenta termica reprezinta modul in care un material se opune transferului de caldura.

Din testele de laborator a rezultat ca, in conditii de iarna, cu temperatura exterioara de -18 grade C si interioara de +20 grade C, temperatura interioara a zidului exterior este de 17,1 grade C, comparativ cu 13 grade C, in cazul zidului clasic de 29 cm.

Desigur, acest sistem de izolatie termica nu este ideal, dar, comparativ cu sistemele aflate pe piata, prezinta atat avantaje materiale imediate, cat si avantaje materiale in timp.

Prin utilizarea sistemelor de izolatie mai ieftine, care au o permeabilitate la vapori scazuta, se obtin randamente termice mai bune dar durata de viata a materialelor de izolatie este redusa si periodic vor trebui facute reparatii, care de fapt inseamna refacerea completa a izolatiei. Ori costurile acestor operatii anuleaza, de fapt, economiile realizate cu combustibilul.

Utilizarea unor sisteme de izolatie mai scumpe cresc mult cheltuielile initiale, costuri care, in cele mai multe cazuri, se recupereaza in timp foarte indelungat.

Cum se montează

Sistemul cuprinde 3 produse:

  • O caramida cu un profil si un gol adecvat introducerii de izolatie
  • Izolatia propriu-zisa din vata de sticla, livrabila la dimensiunea de 600x120x50 mm, care se taie in 3 bucati egale, pe lungime
  • Polistiren bagheta de 1 m lungime pentru izolat rostul orizontal.

Pașii montării rapide

Pasul 1:

Caramida se zideste normal, cu rosturi verticale de 1 – 1,5 cm.

Pasul 2:

Dupa ce se zideste un rand sau o fractiune de rand, se introduce vata de sticla in golurile mari din caramida si in golurile formate la imbinarea caramizilor. Deoarece caramida are inaltimea de circa 190 mm, iar izolatia de vata de sticla are lungimea de 200 mm, vor ramane in afara circa 10 mm de izolatie.

Pasul 3:

Dupa introducerea izolatiei se aseaza bagheta de polistiren, care are ca scop izolarea rostului orizontal. Bagheta are latimea calculata astfel incat sa intre oarecum fortat intre bucatile de vata. In acest fel, in eventualitatea existentei unor curenti de aer, acestia nu vor antrena si polistirenul, care are o densitate mai mica.

Pasul 4:

Dupa ce aceste operatii au fost finalizate, se incepe aplicarea mortarului pe suprafata caramizii care nu contine izolatii. Bagheta de polistiren are 12 mm grosime, iar prin aplicarea mortarului, in strat orizontal de 10 mm, bagheta se comprima asigurand, cel putin teoretic , o etansare perfecta.

În continuare

Operatiile se repeta atat cat este necesar.

Mai multe informații

Vă mulțumim pentru interesul acordat acestui nou produs Siceram. Pentru mai multe informații despre acest produs consultați și fișele tehnice de mai jos, iar pentru celelalte produse Siceram vă invităm să vizitați siteul nostru sau să consultați rețeaua noastră de distribuție.

Fisa de produs – TERMOBLOC T38 · Declatație performanță vată

Distribuitori · Contact · www.siceram.ro